torsdag 28 februari 2008

Nya vindar

Med ljuset kom insikten om allt som väntar på att göras. Nu. Veckan har rusat iväg med färdigställande av två broschyrer som måste i tryck så de är färdiga till "Havet kallar"-mässan i Åbo 7-9/3, ytterligare ett trycksaksuppdrag som skulle skickas till beställare, bokföringar som ska vara klara, lägenheter som ska målas, ouppredda kontorsarbeten, och hoppsan, vi hade visst några barn som behöver omvårdnad...! Guuben har, vad det låtit per telefon, haft liknande upplevelse av skenande tid på sitt håll. Tack och lov kommer han hem ikväll så vi får synkronisera våra klockor.

Det pratas i socknen om att flera barnfamiljer är på väg att flytta in. Vilken lycka! I Brändö-by står en nyrenoverad skola som har plats för fler elever, och här i Lappo jublar barnen vid tanke på utökat antal potentiella fotbollsspelare, det är lite glest i avbytarbåset i Lappo skola med 5 elever... Men inte bara barnfamiljer utan även äldre inflyttare väntas till ett planerat bostadsområde som gör att man inte måste ha hembygdsrätt för att få köpa hus. Vi väntar nya fräscha ideér till ett livskraftigt samhälle! Hoppas verkligen att de alla känner sig som VIB (VeryImportantBrändöbo)!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj!
Som en väninna i tiderna undrade:" Hur får du tiden att gå ute i skärgården".
Ja, man undrar...
Själv sitter jag i den hemvanda skärgårdsfärjemiljön på väg till barndomshemmet och en "ledig" helg i skärgården, om man räknar bort barnskötsel, matlagning, städning, ved bärning, eldning, vara gamla mormor behjälplig,mm,mm,så har jag försökt planera in 1 timmes promenader per dag (lyckas sällan), planering av sommarstugegården (brukar hinna en halv timme nu och då)och sen mitt i allt är det söndag och dags att fara till stora staden igen.
Läsa bok, meditera i en knut på altan, ströva i skog och mark (ja förutom på sommaren då när man jagar förrymda kor)? Jonä!
:-) gummor A

Anonym sa...

:o) ja det är tur att vi inte är "järslösa" ! Trevlig helg önskar jag Er, gummor!

Anonym sa...

Hej!

Nyheter från stan. Lilla V vände sig från rygg till mage idag.Mäkta stolta föräldrar satt i soffan och beskådade framsteget. Vilken tur att vi hade pappa hemma på pappaledigt!
Kanske den friska skärgårdsluften häromsistens satte fart på utvecklingen :-)
h. från oss alla, till er alla en riktigt skön helg!

Tiina sa...

Hurraaa!!! Men, å andra sidan, snart får ni fullt upp och vet inte var ni har lilla V... Äh, strunt i det, Hurraaaaa ändå!!!