onsdag 18 juni 2008

Lägesrapport


Runtom råder full aktivitet, mycket ska enligt tradition hinnas med innan midsommar. Själv är jag inte fullt så "drabbad" av detta, utan gissar att midsommar både kommer att komma och gå utan att jag "fått allt gjort" hemma. Tillbringar rätt mycket tid på Pellas. Denna vecka har varit lite av en "Ålandsvecka", vi har haft två olika grupper från fasta Åland här och det hör lite till ovanligheterna, så jag är mycket glad åt deras visiter. Imorgon börjar midsommargästerna anlända. Flera vänfamiljer har i år igen hyrt hela huset för att kunna fira midsommar tillsammans, önskar dem en glädjefylld sådan. Som Lappobo firar man genom att tillsammans med övriga byssbor äta gemensam middag med mycket sång på lokalen, Klockkulla, vid 17-tiden. Runt 20 börjar vi laga björkkransar (karlgöra) och asplövsband (syssla för gamla, kvinnor och barn) att pryda stången med, och detta brukar bli klart så att stångresningen blir vid 23-tiden. Vi har nog ännu detta år en eller en par som inte kommer att orka ända till finalen, med de växer väl till sig till ett annat år. Trevlig midsommar!

1 kommentar:

Maria sa...

Hej!
Verkar så idylliskt där på er ö, även om det också verkar vara mycket att göra. Spännande med husbygge, går ganska fort att få upp det när det är i bitar så där. Men sedan kanske all inre inredning är ogjord.
Roligt att läsa om din minstings språk, jämfört med min. Bolibompa är Sveriges Televisions barnprogram, det kallar dottern för Bompa. Hon brukar få ligga i soffan och se det en stund på morgonen medans hon dricker välling.