lördag 21 juni 2008

Kaos i butiken som flyttat till nya lokaler. Det lär ta ett tag innan alla grejer hittar sin plats. Även utbudet är just nu lite "svajigt" eftersom nya föreståndarn inte vet hur säsongen påverkar åtgången.


Midsommarafton avlöpte planenligt. Vi hade en trevlig middag med sång, och midsommarstången blev vacker. I år var jag för första gången på fyra år upp till midsommarberget, guuben stannade hemma med han minsta. Han mellersta orkade otippat hela kvällen.

Hade i våras glädjande nyheter om en trebarnsfamiljs inflyttning till Asterholma. Tack och lov. Men säg den glädje som varar för evigt, för nu har nyheten om en trebarnsfamiljs utflyttning från Lappo nått mina öron. Summan av barn i skolan alltså oförändrad, endast fördelningen mellan könen ändrar. Han äldsta är förstås ledsen, mistar sin klasskamrat. Han mellersta hanterar situationen genom att säga "jag vill inte leka med M, för han ska flytta till stan i höst". Själv är jag bara mycket besviken, men hoppas de får det liv de söker.

1 kommentar:

Anonym sa...

På tal om midsommarstänger så valde dotra vår att vi skulle göra en egen i år. Snälla guffar sågade hastigt till en par björkslanor och gummor band lövkransan medan mor och dotter skötte blomsterdekorationerna. Inte ett öga var torrt så fin blev den, kanske inte helt symetrisk (skyller på blåsten...), men Små grodorna och Ålänningens sång ljöd ljuvt ändå över Finboda. Sedan blev det midsommarbastu och simning (+ 20 i vattnet!). Liten 5-åring höll igång till 1 på natten, det är ju bara med god vilja man själv orkar så länge! kram gummor A