tisdag 28 april 2009

Utanför sprudlar det av liv. Fåglarna försöker med kvitter överrösta varann, träden knoppas och gräset grönskar. Livet återvänder alltså. Därute. Själv är jag bara trött. Och ledsen. Det tar på att behöva kämpa för sin rätt till det liv man tror på. Vi, dryga 10 % av Brändös befolkning som valt att bosätta oss på Lappo och Asterholma, som vill ge våra barn det vi anser är en trygg start i livet, d.v.s. närhet till föräldrarna, en trygg skolväg, och kortast möjliga "arbetsdagar", får finna oss i att andra kommuninvånare och kommunpolitiker anser sig ha rätten att bedöma vad som är bäst för våra barn. Nu råkar inte ovan nämnda faktorer finnas med på deras lista. Deras huvudargument just nu för att lägga ner Lappo skola verkar vara att barnen behöver fler barn runt sig. Själv tror jag dock inte att det är nyckeln till ett lyckligt liv. Många männsikor är ensamma trots att de bor i miljonstäder! En människa som är trygg i sig själv däremot klarar sig var som helst, och är troligen tack vare sin trygghet synnerligen socialt kompetent.

Vad är det för glädje med att vara fler om man jobbar mot varann istället för med???

4 kommentarer:

tyttism sa...

Hur många barn har ni i skolan nuförtiden? Jag tycker att man hinner ju studera i större skolor och universitet senare!

Tiina sa...

Idag har vi 5 barn i skolan, och är nöjda med det. Det enda vi nu önskar är livsro. Att veta att skolan får vara kvar, och inte behöva strida för den varje år tror jag är enda sättet att få fler invånare.

Anonym sa...

Tiina har så rätt så! Det tar på att hela tiden leva i ovisshet.
Man pendlar mellan ilska, sorg och förtvivlan för jämnan.

Känns som om man var vore "omyndigförklarad" helt plötsligt. Att - vi inte skulle veta våra barns bästa!? Att våra liv ska hela tiden hänga i andras händer.. och vi ska bara sitta och vänta på vad beslutsfattarna i kommunen beslutar sig för att göra.

Frustrerad kan man bli för mindre!

Vi jobbar just nu hårt med att locka nya familjer till Lappo/Asterholma. För vi måste bli fler och framförallt barnfamiljer. Viljan finns, men var finns jobben???

Salme fr Asterholma

Men - en sak är säker, att om det gällde deras barn och deras liv så skulle de inte agera som de gör.

Politikerna i den här kommunen har iallafall visat tydligt vem man INTE ska rösta på i nästa val!

Bobo sa...

Hmm... Kloka ord skulle jag vilja säga. Det är väl främst i miljonstäder som människor är ensamma! Jag är ju född och uppvuxen i en liten by, och den trygghet man får av att känna alla i sin omgivning går inte att mäta i kommunala värderingar!
Men jag har i alla fall skrivit på listan för Lappo skola!
Hoppas att ni ändå, mitt i alla sorgsna funderingar har en underbar vår!
Längtar till Lappo! Tjejerna vill komma dit också så klart. Vi brukar åka till Björkö varje vår vi är där och hälsa på lammen!
// Bobo