torsdag 19 februari 2009

Jag säger bara ventilationsrör! Ska dom vara plåt? Plast?? Färdigt isolerad plast???

Ur allergisynpunkt och då man betänker tidsåtgång vid installation talar allt för de färdigisolerade plaströren, men sen var det ju den lilla ekonomiska aspekten som skulle vägas in... Nåja, inga längre utläggningar om det, ni har iallafall fått en bild av vad som rör (till) sig i våra huvuden just nu, tillsammans med ekofiber-blåsull.

Husrapport: Guubarna har börjat ångspärra och läkta på övre våningen, och pussla ut bitar att spika läkt i där dylika saknas. Jag städar på Pellas om minstingen har annat sällskap. Han mellersta har kompis från stan på land, så honom ser vi en stund morgon och kväll. Han äldsta kom idag, en halv timme före färjan skulle gå, på att han skulle ta en tur till klasskompisen på Asterholma. Skönt nu när det är såpass ljust på kvällarna att han kan ta cykeln både dit och hem!

Sportlovsfirare från öster dyker upp ikväll till Pellas, och på lördagkväll väntar vi dito västerifrån. Det känns synnerligen trevligt att huset får vara igång även denna tid på året. Umgänge, utevistelse, vila och läsning står troligen på programmet för våra gäster. Och jag kom ihåg att påminna dem om att ta med varma sockor eller tofflor eftersom Pellas golv är rätt kallt vintertid!

Solen skiner och ett litet lager snö knarrar under skorna, så mycket mer begär vi inte just nu!

Inga kommentarer: