torsdag 11 december 2008

"Projekt Lappo skola" har levt "ankliv" de senaste veckorna (d.v.s. lugnt ovanför ytan, men under ytan är det en väldig aktivitet). Boende på Lappo, Asterholma och Björkö har fått fylla i en enkät om hur en eventuell nedläggning av skolan skulle påverka en personligen, samt för och nackdelar med att gå i Lappo skola respektive Brändö skola. Tror inte de kommer att få så många muntra svar. De flesta har liksom på något vis erfarenhet av skolväg till Brändö. Guuben färdades under sin högstadietid dagligen till Brändö, men obs högstadietid, och drar sig till minnes att det ibland var med livet som insats. Även om kommunikationerna idag är lite bättre har vi inte lyckats räkna ut hur dylika situationer helt skulle undvikas. Att utsätta sin 7-åring för så "spännande" strapatser är inget man önskar.

Lars Trond, f.d. kommuninvånare och lärare i både Jurmo och Lappo framför sin åsikt i ärendet
http://www.nyan.ax/ledaren/insandare.pbs?news_id=38868&news_instance=119

I övrigt är det grått och trist. Kan inte dra mig till minnes vilken dag det inte skulle regnat! Hasar mig fram med tunga kängor. Var är julkänslan? Var är snön? Var är inspirationen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men i Indien ar det det inte gratt och trist. 36 grader i luften och 28 i vattnet. Nu ar vi har 3/4-delar av familjen och pa onsdag kommer Asa.

Kram fran Christer, Anne-Maj och Anna

Anonym sa...

Bra att ni får tycka till om skolan och hoppas att politikerna också lyssnar på era åsikter!

Glad Lucia!