söndag 12 oktober 2008

På allmänhetens begäran

visas här bilder som förhoppningsvis tillfredsställer läsare bl.a. i södra skärgården. (Fast jag är inte säker på om Päivi instämmer med mig eller lillebror i kommentaren till förra inlägget...)

Hjullastarn är förövrigt till salu om någon känner att de skulle behöva en sådan!





I fredags avlade den politiska ledningen i Brändö kommun visit här på Lappo. De verkar nära en vilja att lägga ner Lappo skola. Uppfattade dock inte att de skulle ha speciellt starka motiv till detta. Att de med jämna mellanrum hotar med att lägga ner innebär en stor belastning då vi arbetar för inflyttning. Inte heller tycker jag det klingar bra att de önskar dra i två tjänster i kommunen (klassföreståndaren och kokerskan i Lappo skola) medan de propagerar för inflyttning till kommunen önskar öka antalet arbetsplatser i kommunen och även gärna önskar att landskapsregeringen utlokaliserar tjänster hit!!!!!! Eller säger de "flytta gärna till Brändö så länge du flyttar inom vägnätet" ?!? Även om Lappo just nu upplever en liten svacka tror vi starkt på framtiden. Som omvärlden nu ser ut med människor som inte mår bra tror jag att down-shifting trenden kommer att hålla i sig, och på Lappo har vi plats för några till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bravo Tiina! Håller med dig fullständigt. Vi ger oss inte så lätt, de ska nog få känna på "motstånd" när det gäller Lappo skolans framtid, en sak som är säkert!
Har under helgen upptäckt att när man är arg så är det bra att avreagera sig med motorsåg och röjsåg i skogen, ha ha haa.
Ha det gott
Häls. fru Sjöblom

Anonym sa...

Hmmm, en hjul-lastare. Har alltid velat ha en sådan... Undra om pappa låter mig ha den i hans redskapsbod. :-)
Nä, skämt å sido, håller helt och hållet med dig om att Lappo skola behövs!

Hälsningar från Indien

//Anna