söndag 21 mars 2010

Har i helgen fått njuta av sällskapet och arbetsinsatser av en gummor, en guffar och ett gudbarn, ilandflutna västerifrån. Nu väntar vi en par veckor till så flyter förhoppningsvis dito iland österifrån... Vi rör mer på oss och får mer gjort, har alltså vår i sinnet, men utanför verkar vintern våga vägra släppa greppet om oss. Jag är *faktiskt* vinternöjd för i år nu, men önskar den välkommen tillbaka nästa år.

Torsdag-fredag kommer jag att tillbringa i Korpo/Nagu. Företagare från socknen ska ut på studiebesök. Ser fram emot att ta del av hur företag drivs i närregionen.

Inkommande helg, på lördag den 27e kommer vi att hålla Skärgårds-VERA på Klockkulla. Minst 4 åländska kortfilmsdokumentärer visas, men kanske vi orkar med mer. Högst upp på önskelistan tror jag Aranda-filmen från 1961 står. Det är väl en par som upplevt den...

Tycker det börjar bli dags att uthållig, engagerad och idérik blivande Lappobo dyker upp och anmäler sitt intresse för tjänsten som föreståndare för handelslaget. Tillträde nu! eftersom nuvarande föreståndare flyttar om en vecka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en skön helg i skärgården och på Pellas. Ryysligt trevlig koja det där! För att inte tala om ägarna!! Vi ha redan börjat planera nästa runda ut till er, fast då pratades det om att ta firmabilen med... Vaaaa, jag som tänkte att vi som vanligt skulle sitta under närmsta björk och göra så lite som möjligt. ;-)

Tiina sa...

Tack ska Ni ha. Detdär med firmabilen låter ju som det skulle vara stora jobb på gång!? Vad beträffar dig och mig tycker jag vi slagit oss in på en bana vi är rätt bra på ;o) Men vill du ha nåt annat att göra väntar nog hela Pellas på att bli vårstädat... Varmt välkomna åter.

Daniel sa...

Det låter intressant, men när skolan är stängd är det svårt för barnfamiljer att bestämma flytt till Lappo...tyvärr.

Tiina sa...

Sant Daniel. Du ska tro vi våndats över vad vi ska ta oss till. Men vi får ju lita på att livet ska fungera även efter detta, och att barnen ska orka medan de är små. För än så länge kan vi inte tänka oss ett bättre liv än livet på Lappo! Välkommen.