lördag 6 mars 2010

Åter satte vintern krokben för planerna. Skulle firat 50-åring ikväll, men isläget (!) tvingade festföremålet ut på jobb, så kalaset inhiberades. Sitter nu alltså på färjan med riktning hemåt istället.

Barnen är hos mormor och morfar. Isläget ställer verkligen till kommunikationerna inåt socknen. Skulle vi från Lappo vilja åka till Torsholma för att hämta dem ges inte tillfälle förrän imorgon kväll kl 19.15. I normalfall hade det gått flera turer, ända från morgonen. Lösningen får bli att mor och far får komma hem med dem kl. 14.30, men sen inte själva slippa hem förrän 19.15. Kan inte påstå att jag tycker det är tillfredställande kommunikationer inom kommunen. Och behöver jag säga att jag är trött på isen som nu varklen bär (för bilar) eller brister (för m/s Spoven)...?

Dagen har jag tillbringat på Pettas i Geta där det hållits företagsutvecklingsworkshop med Jenny Collén-Gustavsson. Inspirerande föreläsning med "gammal skåpmat" sedd med andra glasögon i kombination med mycket inspirerande diskussioner med övriga företagare gjorde dagen värdefull. Det är bara att konstatera, igen; ingen annan än vi kan göra Pellas till det vi önskar. Återstår att se om vi lyckas klargöra våra önskningar såpass att de är genomförbara, och om våra önskningar sammanfaller med era behov...

Inga kommentarer: