lördag 30 januari 2010Ljuvliga vinterdagar! Vore du gäst på Pellas förfogade du över stora vidder orört vinterlandskap, kunde du ta ut dig genom att pulsa genom knähög snö i förstummande vacker skärgårdsnatur för att sedan, med blossande röda kinder nöjd med ditt motionspass krypa upp i soffhörnet med en god bok och en rykande kopp te. En boende skulle även Pellas må bra av då ett obebott hus är extra utsatt i kylan. Runt -15 grader i en vecka är inte helt vanligt här, och mer ska det enligt prognoserna bli!

Idag kom det en bil från Torsholma över isen hit till Lappo. Nu får vi på Lappo känna hur det skulle vara att ha fast vägförbindelse med övriga kommunen. (Nåja, spänningen är väl lite större när man kör på is än på väg...) Fortsätter det såhär kör vi snart till Mariehamn eller Åbo! Senast jag körde längre sträckor över isen var 2003, så det vore faktiskt roligt om det lyckades iår!

I min värld börjar det dra ihop sig mot bokföringstider, och jag har samlat mig till att börja med bokföring 1 av 4. I huset håller guuben på bygger trappa, och 5 av 18 steg är klara. Den äldre generationen bettar av på de 4 kilometrarna panel vi beställde, och har nu kommit fram till väggpanel på övre våningen. Familjens yngre pojkarna sysselsätter sig i snöhögar. Detta är livet.

Inga kommentarer: